Да работим заедно
за
младите хора на
България!

>>>> Успешните истории на нашите #EDIBO младежи

   

 

 

 

Решихме да стартираме поредицата „Успешните истории на нашите #EDIBO младежи“, за да ви разкажем за преживяванията, увереността и мотивация им след приключване на обучението по дигитални умения и предприемачество. Някои от тях имаха възможност и за едномесечен стаж в IT фирма.

Днес ще ви представим Генади от град Добрич, завършил EDIBO курса в началото на 2020 г., който съществено го е променил и мотивирал да продължи да учи и работи това, което му доставя най-голямо удоволствие – компютрите!

 

   „Казвам се Генади Страхилов. Ниското ми самочувствие от оценките на дипломата ми за средно образование ме бяха демотивирали да продължа да уча за висше образование и в определен момент от живота ми бях в застой. Хващах работа каквато имаше, защото единственият стимул бяха парите. Работих известно време като барман, сервитьор, височинен работник…, но това не ми доставяше удоволствие. Един ден си казах „Искам да уча, да успея в живота“ и то някак си стана! И този мотиватор се казва #EDIBOBulgaria….. 200 часовия EDIBO курс по дигитални умения бе едно добро начало, за да подобря компютърните си умения, защото от седем годишен ме влече да се занимавам именно с компютри. След успешното му завършване в края на м. Февруари 2020 г., и не под малкото влияние на ежедневната комуникация със състуденти в курса и безценните уроци и напътствия на нашия лектор, г-н Лъчезар Росенов, с придобитите ми нови знания и умения, аз реших да продължа с моето образование и да се развивам в сферата на IT технологиите..

Веднага след EDIBO курса, завърших „Google Дигитален Гараж“ с лекота.... Мотивацията ми да продължа да надграждам знанията си и уменията си в тази среда ме побутнаха да взема още едно предизвикателство, а то беше Курс за „Организатор Интернет Приложения – Интернет Търговия“ и там сертификата го получих с лекота, защото използвах придобитите ми вече знания от EDIBO курса. През тези курсове, които преминах успешно и отличията ми дадоха нужната мотивация и увереност да запиша висше образование. В момента съм студен втори курс в Колеж – Добрич – Информатика и Информационни Технологии, специалност „Информатика, Информационен Администратор“.

Винаги ще срещате думата EDIBO в моята автобиография, защото EDIBO ме мотивира да продължа, а уменията които придобих ми помагат в момента в колежа, с лекота работя с продуктите на Google и Windows 10 средата и всички други неща, които ползваме. Вече втори семестър съм отговорник на курса и с колегите много добре се разбираме, аз помагам с информация и материали, които подготвям с лекота. В момента мечтая  да завърша висшето си образованието, да си намеря добре платена работа или да започна собствен бизнес...

Мога още нещо да споделя, в момента притежавам 10 пчелни семейства и през свободното си време съм пчелар. Тази идея пак се появи благодарение на EDIBO курса, който включваше и модул предприемачество. В една от темите, трябваше да разработим  бизнес план за стартиране на собствен бизнес. Една от идеите за пчелин беше на един от колегите, хареса ми и на майтап купих един, и постепенно през 2020 станаха 10 пчелина.“

   

 

 

 

 

 

#EEANorwayGrants #NEETsTraining #YouthEmploymentMag #FundforYouthEmployment #EDIBOEuropeanDigitalBootcamps

 

 

<< Назад