Да работим заедно
за
младите хора на
България!

>>>>EDIBO Обучителните курсове по дигитални умения стартираха онлайн през май 2020

Институт за Младежки Инициативи и Иновации (ИМИИ) провежда две паралелни онлайн обучения по “Дигитални умения”


Поради усложнената обстановка последните няколко месеца и невъзможността да проведем курсoве на място, обученията по “Дигитални умения” в рамките на проект EDIBO стартираха онлайн на 25.05.2020 година. Общо 50 безработни и нискоквалифицирани младежи до 29г. от цялата страна се включиха в 200 часовия онлайн курс по компютърна грамотност и дигитални умения.

Целта на обучението е младежите да придобият необходимите компютърни умения за стартиране на собствен бизнес или започване на работа в съществуваща фирма. В обучението са включени модули, свързани с основни компютърни познания (OS Windows), задълбочено запознаване с браузърите Chrome, FireFox и Opera, инсталиране и премахване на програми, софтуери за всеки бизнес и предприемачески умения за бизнес в интернет среда (как да продаваме в интернет, какво е интернет магазин, реклама във facebook / instagram, създаване на съдържание за рекламна кампания). Настоящите две онлайн обучения са насочени към младежи с по-напреднали IT умения, т.к. включват и специализиран обучителен модул: Adobe Lightroom CC. В края на курсовете ще бъде издаден Сертификат за участие с придобитите умения!

Обучителните курсове по “Дигитални умения“ се организират в рамките на проект „EDIBO: Европейски дигитални обучителни лаборатории“, финансиран по Фонд за младежка заетост на Финансовия механизъм на ЕИП и Норвежкия финансов механизъм 2014 г. – 2021 г.
Институт за Младежки Инициативи и Иновации (ИМИИ), като национален партньор за България, ще организира общо  6 обучителни курса с участието на 150 безработни младежи до края на м. Септември 2021г.

Повече информация за учебната програма на курсовете, начина на кандидатстване и необходимите документи може да намерите на интернет страницата на ИМИИ (http://www.youthvarna.eu/novini/post/post-1) или директно да се свържете с екипа на проекта на youth_institute@abv.bg

#2ndDigitalBootcamp #3rdDigitalBootcamp #EEANorwayGrants #EEAandNorwayGrantsYouthEmploymentMagazine #YouthEmploymentMag #FundforYouthEmployment #EDIBOEuropeanDigitalBootcamps

<< Назад