Да работим заедно
за
младите хора на
България!

>>>> ИМИИ организира „Екологичен ден – Екология, Творчество и Красота“ на 06.06.2015г.

Институтът за Младежки Иницитиви и Иновации (ИМИИ), в партньорство с община Варна, организират „Екологичен ден – Екология, Творчество и Красота“ на 6 юни в град Варна в Морската градина, района пред Раковината.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Датата на провеждане на събитието е съобразена със Световният ден на околната среда – 05 юни.
ИМИИ предвижда да организира редица мероприятия с екологична насоченост:

  • Професионални флористи ще покажат, че на отпадъците може да се гледа не само като на ресурс, но и като материал за изкуство. Пред публиката те ще изготвят аранжировки с цветя и отпадъчни материали. Желаещите младежи също ще могат да се включат в изготвянето им.
  • Под ръководството на приложни художници участниците ще участват в изработката на накити  и сувенири от цветя и отпадъчни материали.
  • Млади дизайнери от ВСУ ще бъдат поканени да изработят тоалети от отпадъчни материали.Ще се организира ревю за представяне на изготвените тоалети, накити и изложба за сувенирите.
  • Партньорите ни ЧРАУЕ, ЧЕК и АБЧО ще подготвят занимателни мултимедийни презентации на различни екологични теми, които ще се презентират на голям екран, като: ползите от рециклирането, използването на алтернативния транспорт, възобновяемите източници на енергия, ролята на младите хора за опазването на околната среда и др.
  • С помощта на професионален озеленител всички желаещи младежи ще се включат в изписването с чемшир (храстчета с височина 40 см всяко) на надписа: „Варна- европейска младежка столица 2017“.

<< Назад