Да работим заедно
за
младите хора на
България!

>>>> Приключи 1-то EDIBO обучение по дигитални умения за младежи до 29 г.

25 МЛАДЕЖИ ОТ ДОБРИЧ ПРИКЛЮЧИХА ОБУЧЕНИЕТО СИ ПО ДИГИТАЛНИ УМЕНИЯ

Обучението се проведе в периода от 14 януари до 28 февруари 2020 г. в град Добрич по проект "EDIBO: Европейски дигитални обучителни лаборатории“, финансиран от Фонд за младежка заетост на Финансовия механизъм на ЕИП и Норвежкия финансов механизъм 2014 г. – 2021 г. В рамките на проекта безплатно ще се организират общо шест обучителни курса по „Дигитални умения“

Първият курс привлече 25 безработни младежи на възраст между 21-29 години, повечето от които живеят в малките населени места около град Добрич. Студентите влязоха в курса с много различно ниво на образование (45,5% - завършено средно образование, 40,9% - завършено висше образование), дигитални умения, езикови умения (само 20% с основно ниво на английски език) и социален стандарт.

Напълно заслужено, след 200 часово обучение и положени усилия, сертификати за участие за придобитите умения получиха всички 25 младежи, безработни и неучащи, изложени на риск от социално или трудово изключване.

Успешно завършилите са подобрили компютърни си умения, придобили са дигитални си умения за стартиране на собствен бизнес и допълнителна квалификация за по-голяма възможност за започване на работа. Учебната програма са преминали всички участници, като основните теми от програмата са: Компютрите и бизнеса; Основни програми за ежедневието на предприемача; Организация на работата на предприемача с помощта на компютър; Електронно взаимодействие с институциите; Дигитално предприемачество и др.

Институт за младежки инициативи и иновации (ИМИИ) изказва своите искрени благодарности на Дирекция „Бюро по труда“ – Добрич, Община Добричка и ВУ Международен колеж по туризъм - Албена за оказаното съдействие в набирането на безработни и неучещи младежи до 29 г. в първото обучение по дигитални умения.

След церемонията по връчване на сертификати на завършилите обучението по „Дигитални умения“ в град Добрич, нашият професионален лектор г-н Лъчезар Росенов, както и една от курсистките Найлен Али бяха поканени от Дарик радио – Добрич на кратко интервю.

ТУК МОЖЕ ДА ЧУЕТЕ ЦЕЛИЯ ЗАПИС: >>>>>>>>

 

<< Назад